Aniek

Een overzicht van Aniek haar succesvolle carrière in de paardensport.

Aniek is in 1994 op 8-jarige leeftijd echt begonnen met ponyrijden maar hiervoor zat ze altijd al voorop het zadel bij zus Martine. De C-pony Diana was een cadeautje op haar verjaardag en uiteindelijk behaalden zij de Drentse en Nederlandse titel in de L dressuur. Diana werd verkocht naar België.

Daarna werd NRPS D-pony Atent aangekocht en Aniek en Atent werden meerdere malen kring- en provinciaal kampioen. Na een lange tijd Z2 te hebben gereden, werd Atent uiteindelijk verkocht naar Zwitserland.

Inmiddels stond de bloedmooie palomino D-pony Yellow Star ook al op stal en tijdens zijn opleiding naar de Z2, bracht Aniek de merrie Giane (v. Casanova) ook uit in de Z1. Dit was haar eerste paard.

Toen Aniek 16 jaar was nam het paard Nifango (Contango x Pericles) over van zus Martine. Deze combinatie was direct succesvol in de Z1 en later Z2. Ze gingen trainen bij Nicolette van Leeuwen in het Brabantse Lierop waar ze vaak in de weekenden en vakanties te vinden waren. Dit was voor haar heel leerzaam en ze leerde hier echt met haar gevoel te rijden! Dit wierp al snel haar vruchten af. In 2003 wonnen ze de AMEV HIPPO Cup in Jumping Indoor Maastricht die veel publiciteit gaf. Dit was de doorbraak tot succes! Aniek en Nifango hebben zowel nationaal als internationaal bij de junioren goede successen geboekt. Ook in het ZZ-licht werden vele 1e prijzen mee naar huis genomen! Aniek maakte op 18-jarige leeftijd de overstap naar de Young riders, kopers voor Nifango boden zich aan en hij werd verkocht.

Hierna werden er weer jonge paarden aangekocht, waaronder de zeer getalenteerde zwarte Vancouver K (Jazz x Ferro). Eén van hun hoogtepunten was de uitnodiging voor de selecties WK jonge dressuurpaarden. Vancouver K is verkocht loopt inmiddels Grand prix onder Judy Reynolds.

Vanaf 2007 rijdt Aniek naast haar eigen paarden ook paarden voor klanten. Met succes waardoor ze in 2010 haar eigen bedrijf heeft opgestart.

In 2008 heeft Aniek haar instructeursopleiding van de ORUN afgerond. Sindsdien is ze zeer gedreven en bekwaam in het lesgeven voor kinderen en volwassenen.