Aniek

Aniek is in 1994 op 8-jarige leeftijd echt begonnen ponyrijden. De C-pony Diana was een cadeautje op haar verjaardag en uiteindelijk behaalden zij de Drentse en Nederlandse titel in de L dressuur.

Daarna werden er twee D-pony’s aangekocht, de NRPS pony Atent en de bloedmooie palomino Yellow Star. Beide pony’s werden opgeleid naar het Z2 en haalden meerdere Kring- en Regionale titels.

Toen Aniek 16 jaar was kwam het paard Nifango (Contango x Pericles) in beeld. Deze combinatie was direct succesvol in de Z1 en gingen trainen bij Nicolette van Leeuwen in het Brabantse Lierop waar ze vaak in de weekenden en vakanties te vinden waren. Dit was voor haar heel leerzaam en ze leerde hier echt met haar gevoel te rijden! Dit wierp al snel haar vruchten af. In 2003 wonnen ze de AMEV HIPPO Cup in Jumping Indoor Maastricht die veel publiciteit gaf. Dit was de doorbraak tot succes! Aniek en Nifango hebben zowel nationaal als internationaal bij de junioren goede successen geboekt. Ook in het ZZ-licht werden vele 1e prijzen mee naar huis genomen! Aniek maakte op 18-jarige leeftijd de overstap naar de Young riders, kopers voor Nifango boden zich aan en hij werd verkocht.

Hierna werden er weer jonge paarden aangekocht, waaronder de zeer getalenteerde zwarte Vancouver K (Jazz x Ferro).
Eén van hun hoogtepunten was de uitnodiging voor de selecties WK jonge dressuurpaarden.
Vancouver K is verkocht loopt inmiddels Grand prix onder Judy Reynolds.

Vanaf 2007 rijdt Aniek naast haar eigen paarden ook paarden voor klanten.

Sinds 2010 is Aniek Schraa een begrip in de regio.